Een serenade voor Gina – Renée Olsthoorn

Een serenade voor Gina

Uitgever: Zomer & Keuning

Aantal pagina’s: 115

Rating: 4/5

Wie wil er nou geen serenade van een cellist onder je raam wanneer je het niet verwacht?

 

Schrijfster Gina is een Amerikaanse met Italiaans/Nederlandse roots en woont in New York City. Jason, de liefde van haar leven, is twee jaar geleden door een noodlottig ongeval om het leven gekomen, en Gina kan hem maar niet vergeten. Tijdens een van haar dagelijke jogrondjes door Central Park ontmoet ze de Nederlandse Sven, een cellist en docent aan The Juilliard School of Arts.

Sven wil Gina graag beter leren kennen, maar Gina is terughoudend. Ze ziet elke vorm van contact met Sven als verraad naar Jason toe. Ze probeert zich te focussen op het schrijven van haar nieuwe boek, maar Gina kampt met een writer’s block. Om haar te helpen biedt haar moeder Betsy haar een vakantie aan naar Nederland, om haar Haagse familie Boterenbrood te leren kennen.

Geeft dit Gina meer inzicht in wie ze is en durft ze haar hart weer open te stellen voor de liefde?

Het verhaal

Gina woont in het bruisende New York. Hier werkt ze aan haar tweede boek en help ze in het restaurant van haar ouders. Wanneer haar moeder een oude doos vindt met brieven van haar grootvader naar zijn Nederlandse broer, zoekt Gina haar familieleden in Den Haag op. Ze kan niet wachten om haar Nederlandse roots te ontdekken.

Elke dag gaat Gina samen met haar beste vriend Nic, een goede vriend van haar overleden verloofde Jason, joggen in Central Park. Hier komt ze de Nederlandse Sven tegen.

Sven had Gina al vaker gezien, maar nooit de moed gevonden om haar aan te spreken. Wanneer ze een keer alleen aan het joggen is, waagt hij zijn kans.

Dit is de start van een aantal romantische dates, ook al staat Gina hier niet meteen voor open. Zij denkt nog te hard aan Jason. Ze weet niet of ze nog in de liefde moet geloven en heeft hier zich eigenlijk al bij neergelegd.

Wanneer ze de reis naar Den Haag onderneemt om alles op een rijtje te zetten, wordt ze op de luchthaven opgewacht door de voltallige familie Boterenbrood. Zij ontvangen Gina met open armen en Gina voelt zich onmiddellijk thuis.

Sven zit nog in New York en is van plan om ook nog richting Nederland af te zakken. Maar in tussentijd is er iets gebeurd en weet Gina niet of ze Sven nog kan vertrouwen. Zit er nog een toekomst voor hen samen in?

Mijn mening

Renée Olsthoorn did it again! Wat een heerlijk romantisch verhaal is dit! Ik denk dat ik van dit deel het meeste heb genoten.

Helaas is het boek niet zo lang als de vorige twee. Dat is volgens mij het enige minpuntje dat ik kan ontdekken.

De beschrijvingen van de stad New York en Den Haag zijn zo goed, het voelt zelfs alsof je er zelf aan het rondlopen bent. Ook kan je je heel erg inleven in de personages. Dit komt ook denk ik omdat elk hoofdstuk wel over een ander personage gaat zodat we niet steeds dezelfde persoon volgen. Dit vond ik heel fijn.

Het boek bevat ook heel veel toevalligheden die het heel erg grappig maken. Zo lijkt iedereen wel iedereen te kennen en toeval bestaat bijna niet meer.

De liefde die ontstaat tussen Sven en Gina is heel mooi om te zien. Je leest hoe moeilijk Gina het hiermee heeft en hoe Sven tot over zijn oren verliefd is op haar en alles wil doen om haar gelukkig te zien. Ze passen echt perfect bij elkaar.

Ook de avonturen in Den Haag zijn weer super om te lezen. Je voelt je meteen thuis in de uitbundige familie Boterenbrood!

Aanrader?

Een prachtig einde voor deze reeks. Hij had van mij wel iets langer mogen zijn omdat ik er zo van aan het genieten was!

Lees ook zeker de blogpost van de Franse slag en Josefiens zevende hemel.

Happy in de Hofstad
No Thoughts on Een serenade voor Gina – Renée Olsthoorn

Leave A Comment